Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż zapiekany z jabłkami i śmietaną

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 100 gram
jabłka 2 sztuka
śmietana 12% 200 gram
cynamon Prymat do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż zapiekany z jabłkami i śmietaną

Ryż ugotować wg instrukcji na opakowaniu ( nie solić). Odcedzić i wystudzić.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Do naczynia żaroodpornego ułożyć ryż.
Posypać cynamonem.
Następnie ułożyć starte jabłka.
Posypać cynamonem i cukrem.
Na to nałożyć śmietanę i posypać cynamonem i cukrem.
Zapiekać w 180 stopniach przez 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 02.02.2014 22:34
lubię takie ;)
Barbara13 02.02.2014 21:48
Prosto i pysznie,tak jak lubię.Uwielbiam taki ryż :)
probofka 02.02.2014 21:44
uwielbiam !!!!!!
Monika-twin 02.02.2014 20:54
pyszne,ja robie wersje ze zamiast śmietany jest budyn.
V_kuchareczka 02.02.2014 20:49
Uwielbiam :)
idealme 02.02.2014 19:16
smaczne wspomnienie z przedszkola :)
Kuchenka 02.02.2014 19:00
super jest!!!
mufinka79 02.02.2014 18:50
Uwielbiam ryż zapiekany z jabłkami :)
Ankha 02.02.2014 18:37
wow,ryż z jabłkiem zapiekany,jeden ze smaków dzieciństwa
gosia1988 02.02.2014 18:29
pyszności :)
Kulinarna Ja 02.02.2014 18:27
wygląda bardzo apetycznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak