Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryz z jaglaną podany z jogurtem i miodem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż pół szkl
kasza jaglana pół szkl
cukier szcz
sól szcz
jogurt naturalny
miód naturalny plynny
olej z pestek winogron 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryz z jaglaną podany z jogurtem i miodem

Do rondelka wsypujemy ryz oraz kaszę jaglaną, zalewamy dwoma szklankami wrzątku, dodajemy szczyptę soli i cukru oraz łyżkę oleju z pestek winogron. Gotujemy pod przykryciem na minimalnym ogniu bez mieszania przez 15 min. Lekko studzimy i nakładamy na talerz. Podajemy ze spora ilością gęstego jogurtu naturalnego (można też ze śmietaną) i z naturalnym miodem płynnym. ( mozna równiez podawać ze świeżymi owocami).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 02.08.2013 09:55
i to dobry pomysł by rodzinka jadła jaglaną :)
caralajna 02.08.2013 08:54
moje smaki, już łączyłam ryż i jaglaną, bardzo fajnie wygląda
sanielcia 02.08.2013 07:29
Ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak