ryba w kapuście kwaszonej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba

    200 g
  • kapusta kwaszona

    200 g
  • olej

    15 g
  • cebula

    50 g
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę oczyścić, podzielić na porcję i posolić. Do rondla włożyć pokrojoną cebulę, udusić na tłuszczu, następnie dodać kapustę i dusić do miękkości. Dodać przyprawy do smaku. Część kapusty włożyć do formy, ułożyć na niej rybę i przykryć pozostałą ilością kapusty. Upiec w dobrze nagrzanym piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
suzana 19.06.2011 20:11
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat