Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rumiane pierogi ruskie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka na ciasto 30 dag
jajko 2 szt
ser biały 50 dag
ziemniaki ugotowane 1 kg
cebula 4 szt
boczek 15 dag
mąka 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Rumiane pierogi ruskie

2 cebule pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Ser,ziemniaki i podsmażoną cebulę zmielić w maszynce do mięsa. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać.
Zagnieść ciasto na pierogi z podanych składników dodając ciepła wodę. Ciasto cienko rozwałkować, wyciąć szklanką kółka. Na wycięte ciasto nałożyć nadzienie i zlepić brzegi. Ugotować w osolonej wodzie, wyjąć po wypłynięciu na wierzch. Ostudzić. 2 pozostałe cebule pokroić w kostkę. Boczek i słoninę pokroić drobno i podsmażyć na rumiano. Pod koniec smażenia boczku dodać cebulę i zeszklić lub podsmażyć ją na osobnej patelni. Wystudzone pierogi podsmażyć z obu stron na rumiano, opruszyć skwarkami z cebulą

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 22.11.2013 22:47
idealnie przypieczone, aż ślinka leci:-)
Dorota59 27.10.2013 19:58
uwielbiam takie rumiane i chrupiące
aniagdz 04.10.2013 12:35
wyglądają bardzo apetycznie;)
Stenka 26.09.2013 16:44
Kuchenka, dziękuję za czujność, nie wiem jak ta druga maka dostała się do składników, miał być tylko ser w tej ilości
okrysia 25.09.2013 20:36
SMACZNE TO!
Kuchenka 23.09.2013 22:49
wyglądają na strasznie chrupiące. Nie rozumiem tylko w składnikach tej mąki na nadzienie :(
Skoter 23.09.2013 15:26
takie podsmażone najlepsze
sasanka 23.09.2013 14:11
bardzo lubię takie rumiane pierożki :)
matesko 23.09.2013 09:05
smaczny przepis
sylwia_mc 23.09.2013 04:27
Pięknie wyglądają
gosia561 22.09.2013 19:04
idealnie zarumienione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak