Rum z czekoladą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko 2%

    3 szkl
  • śmietana kremowa 30%

    1\\2 szkl
  • rum

    16 łyżek
  • czekolada w proszku

    9 łyżek
  • wiórki czekoladowe

    do dekoracjii
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko zagotować po czym zdjąć z ognia i dodać do niego czekoladę, dokładnie wymieszać. Przelać do filiżanek i do każdej dodać po 4 łyżki rumu. Następnie śmietanę ubić na sztywno i ułożyć na wierzchu filiżanki. Na koniec posypać czekoladowymi wiórkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bercik1 07.04.2012 22:37
Ciekawy pomysł.
Margo1 12.02.2012 16:36
pyszny
Margo1 12.02.2012 16:36
pyszny
zuzanna_z 27.12.2011 12:15
bardzo dobre
maria20 19.12.2011 21:02
smaczne
anna186 11.12.2011 19:42
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat