Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Rum Calius

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soku cytrynowego
30ml
syropu cukrowego
30ml
cytryny
plasterek
brązowy rum
40ml

Przepis i sposób przygotowania na: Rum Calius

Lód wrzucić do wysokiej szampanówki, zalać sokiem cytrynowym, syropem cukrowym, powolutku wlać rum.
Drinka uzupełnić wodą sodową wg uznania, a brzeg kieliszka udekorować plasterkiem cytryny w skórce.Jeśli będziemy uważnie wlewać składniki, w kieliszku będą widoczne warstwy, od najciemniejszej do najjaśniejszej z kostkami lodu. Przyznam, że jest to trudne do uzyskania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak