Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gorąca czekolada z alkoholem

4.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Gorąca czekolada z rumem to połączenie słodkości z wytrawnym, mocnym smakiem. Taki napój jeszcze mocniej rozgrzewa w zimne wieczory. Koniecznie go wypróbuj. 

Składniki:

mleko 500 ml
cynamon 1 laska
miód 2 łyżeczki
brązowy cukier 1 łyżeczka
aromat waniliowy 1 łyżeczka
brązowy rum 2 łyżki
gorzka czekolada 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Gorąca czekolada z alkoholem

Gorąca czekolada z rumem poleca się wszystkim pełnoletnim fanom słodkiego, rozgrzewającego napoju. Dodatek alkoholu sprawia, iż czekolada jeszcze mocniej rozgrzewa. Warto wypróbować właśnie czekoladę z rumem, gdyż to połączenie doskonale się uzupełnia. 

1. Mleko wlewamy do garnka i dodajemy połamaną czekoladę razem z cynamonem, miodem i cukrem.

2. Gotujemy na małym ogniu póki czekolada się całkowicie nie rozpuści.

3. Dodajemy aromat waniliowy i rum i dokładnie mieszamy.

4. Wyjmujemy cynamon i rozlewamy do kubków.

Teraz już wiesz, jak zrobić gorącą czekoladę z rumem, która smakuje doskonale!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 21.03.2012 20:43
mniam- było pysznie- pozdrawiam, Kasiu:P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak