Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Rostbef w winie

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rostbefu bez kości
1,5 kg
oliwy
130 ml
pieprzu ziarnistego
1 łyżka
skórka z cytryny
tymianku
2 łyżki
natki
2 łyżki
rozmarynu
szalotki
50 dag
octu
1 łyżka
czerwonego wina
125 ml
szczypta soli
szczypta cukru
pieprz, gałka muszkatołowa
ziemniaków
50 dag
mąki
1 łyżka
małych marchewek
40 dag
masła
1 łyżka
parmezan
4 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Rostbef w winie

Z części oliwy, szczypty soli, pieprzu ziarnistego i skórki cytrynowej, rozmarynu, natki, tymianku przyrządzić marynatę. Polać mięso i odstawić na 12 godz. Obsmażyć na reszcie oliwy, piec 15 min w temp. 220 st. Ziemniaki zetrzeć, dodać mąkę i parmezan, doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Natłuścić blachę, nałożyć placuszki, piec 30 min. Przewrócić w trakcie pieczenia. Szalotki obsmażyć, dusić z winem i octem, doprawić solą, cukrem, pieprzem. Marchewki obgotować, potem udusić na maśle, doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Boguśka1 07.11.2010 14:31
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak