Roladki z gruszką i camembertem w glazurze musztardowo-miodowej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Glazura:

  • miód

    2 łyżki
  • musztarda

    1 łyżka
  • musztarda dijon

    1 łyżka
  • olej

    1/2 łyżki
  • ocet

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • schab

    450 g
  • orzechy włoskie

    10 sztuk
  • gruszka

    1
  • camembert

    120 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Roladki z gruszką i camembertem w glazurze musztardowo-miodowej foto
Wszystkie składniki glazury musztardowo-miodowej mieszamy ze sobą, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Krok 2 - Roladki z gruszką i camembertem w glazurze musztardowo-miodowej foto
Schab kroimy na 4-5 plastrów i rozbijamy za pomocą tłuczka (najlepiej przez folię). Plastry oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Gruszkę obieramy i kroimy na 8 części. Orzechy drobno siekamy. Każdy z plastrów smarujemy cienko glazurą, kładziemy na nie po 2 kawałki gruszki i 1/4 orzechów, zwijamy roladki. Roladki obsmażamy na oleju.
Krok 3 - Roladki z gruszką i camembertem w glazurze musztardowo-miodowej foto
Przekładamy je do naczynia żaroodpornego, wlewamy tłuszcz pozostały ze smażenia, a wierzch roladek polewamy resztą glazury. Roladki zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez pół godziny.
Krok 4 - Roladki z gruszką i camembertem w glazurze musztardowo-miodowej foto
Roladki podajemy z pieczonymi ziemniakami. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dragunia21 18.10.2013 10:21
smakowicie wygląda
aginaa 18.10.2013 08:17
bardzo apetyczne
Agnieszka_B 17.10.2013 21:50
Przepis rewelacyjny, a roladki (z pewnością!) doskonałe w smaku :)
V_kuchareczka 17.10.2013 12:15
przepysznie wyglądają
aniagdz 17.10.2013 10:58
bardzo "inny" przepis, lubię takie!:)
halina17 17.10.2013 10:37
Dobry przepis na obiad.
Megg 17.10.2013 10:06
prezentują się wyśmienicie
gibli 17.10.2013 09:37
pysznie wyglądają:)
adelajda 17.10.2013 09:16
ciekawy przepis !!! musze koniecznie spróbować !!
Janina 17.10.2013 08:54
Powiem krótko, -pyszności;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat