Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
brokuł
-
pierś z kurczaka
Przepis i sposób przygotowania Roladki z brokułem
pierś z kurczaka
brokuł
ser żółty
majonez
sól ziołowa
pieprz kolorowy
jajko
bułka tarta
olej do smażenia
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka dzielimy na 2 częsci a następnie przekrawamy wzdłuż na pół, aby powstały 4 duże płaty mięsa. Rozbijamy tłuczkiem i nacieramy solą ziołową i świeżo zmielonym pieprzem. Na brzegu każdego kawałka mięsa układamy kawałek sera żóltego, po 1 różyczce obgotowanego brokuła i ok pół łyżeczki majonezu. Zawijamy i spinamy wykałaczkami, obtaczamy w jajku i bułce tartej, a następnie na głębokim tłuszczu smażymy na rumiany kolor.
Komentarze (8)