Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wieprzowe z kapustą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg.
parówki 3 szt.
kapusta 5 szt.
jajko 1 szt.
bułka 1 szt
mleko 0,2 l.
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1 szt.
olej do smażenia do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wieprzowe z kapustą

Liście kapusty włoskiej umyć, zanurzyć we wrzątku na minutę, dwie. delikatnie wyjąć, ostudzić. Parówki owinąć kapustą. Bułkę namoczyć w mleku. Cebule obrać i drobno posiekać. Mięso połączyć z wyciśniętą bułką, jajkiem i cebulą, przyprawić solą i pieprzem i dokładnie wyrobić. Masę mięsną podzielić na 6 części. Każdą z nich rozpłaszczyć na niezbyt cienkie placki i okleić nią parówkę z kapustą dokładnie zapleść. Roladki dokładnie smażyć na wszystkich stronach na oleju. Pasuje do ziemniakówi i marchewki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak