Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki schabowe ze szpinakiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 250 g
ząbki czosnku 3 szt
śmietana 2 łyzki
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 g
sól do smaku
pieprz do smaku
schab 600 g

Przepis i sposób przygotowania na: roladki schabowe ze szpinakiem

Schab pokroić na plastry i rozbić na kotlety. Oprószyć ich solą i pieprzem.
Szpinak odparować doprawić do smaku solą pieprzem i czonsnkiem przeciśniętym przez praskę i dodać śmietanę. Chwile poddusić. Na kotlety wykładać szpinak i formować roladki. Oprószyć mąką obtaczać w jajku, bułce tartej i podsmażyć z każdej strony na złoty kolor.Roladki przełożyć na brytfankę i piec w piekarniku 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 28.07.2013 08:25
wyglądają bardzo apetycznie
JOANNA16 23.07.2013 15:13
pyszności)))
okrysia 22.07.2013 21:20
SMACZNE TO!
Megg 21.07.2013 20:36
przepyszne roladki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak