rolada z placka ziemniaczanego z twarożkiem z zieloną pietruszką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    6 sztuk dużych
  • jajko

    1 duże
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • olej do smażenia

    2 łyżki
  • pietruszka zielona

    1/3 pęczka
  • twarożek

    1/2 opakowania (śniadaniowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrane i umyte ziemniaki zetrzeć na tartce o grubych oczkach, cebulę zetrzeć . Do dużej miski wrzucić ziemniaki, cebulę , wbić jajko, dodać mąkę wymieszać. Posolić , popieprzyć.
Ja nie odciskam masy , smażę od razu dużego placka na rozgrzanej patelni.
Ciepłego placka przekładam na talerz , odsączam delikatnie papierowym ręcznikiem z nadmiaru tłuszczu. W małej miseczce rozrabiam twarożek ze śmietaną , solą i pieprzem , siekam pietruszkę , mieszam wszystko.

Na placek nakładam twarożek, zawijam placek, dociskam , podaję od razu. Można dodatkowo podać z kwaśną śmietaną
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caffee_tea 19.06.2012 21:45
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat