Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada drobiowa z dynią

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1 szt.
dynia 1/2 kg.
cebula
pietruszka siekana 1 łyżka
masło 2 łyżki
sól i pieprz
ser żółty 3 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: rolada drobiowa z dynią

dynię obrać ze skórki usunąć pestki a miąższ pokroić w kostkę,cebulę obrać i drobno posiekać,rozgrzać masło i zeszklić cebulę,dodać pokrojoną dynię,doprawić do smaku solą i pieprzem całość wymieszać i dusić przez chwilę na wolnym ogniu,odstawić.Do przestudzonej dyni dodać starty ser i natkę pietruszki całość wymieszać,pierś umyć osuszyć i naciąć w niej kieszeń następnie włożyć przygotowany farsz z dyni,spiąć wykałaczkami,po wierzchu oprószyć solą i pieprzem,smażyć na rozgrzanej oliwie na rumiano z każdej strony,podawać z ziemniakami jak i warzywami ugotowanymi na parze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 09.03.2014 15:13
pyszna roladka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak