Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Rozczyn:
-
drożdże świeże
5 dag -
cukier
2 łyżeczki -
mąka tortowa
2 łyżki -
mleko ciepłe
0.5 szklanki
Ciasto:
-
jajko
2 sztuki -
żółtko jajek
1 sztuka -
cukier
0.5 szklanki -
olej
4 łyżki -
mąka tortowa
50 dag -
mleko ciepłe
50 mililitrów
Nadzienie:
-
orzechy włoskie
1.5 szklanki -
cukier waniliowy
1 sztuka -
miód prawdziwy
4 łyżki -
Cynamon mielony Prymat
1 łyżeczka -
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat
1 łyżeczka -
rodzynki
0.5 szklanki -
mleko gorące
0.5 szklanki
Dodatkowo:
-
cukier
0.5 szklanki -
białko
1 sztuka -
mąka pszenna
0.5 szklanki
Sposób przygotowania
Wykonanie pysznych rogalików:





Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wyszło mi 3 blaszki rogalików. Część orzechów można posiekać, a część zmielić.![]()
Komentarze (5)
Nie masz konta? Zarejestruj się