Risotto wegetariańskie

Risotto wegetariańskie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż arborio

    250 g
  • papryka

    4 szt
  • cebula

    1 szt
  • ząbek czosnku

    3 szt
  • oliwa

  • masło

  • sok warzywny

    1 litr
  • Bazylia suszona Prymat

  • oregano

  • sól i pieprz

  • chili Prymat

  • pomidorki koktajlowe

    8 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Risotto wegetariańskie foto
W garnku rozgrzewamy oliwe z oliwek,wrzucamy drobno pokrojona cebule i posiekanny czosnek,razem podsmazamy ok 3-5 min.
Krok 2 - Risotto wegetariańskie foto
Do cebuli wsypujemy ryz,podsmazamy chwile ciagle mieszajac...
Krok 3 - Risotto wegetariańskie foto
Papryke kroimi w paski i dodajemy do ryzu,podsmazamy ok 5 min
Krok 4 - Risotto wegetariańskie foto
Do ryzu dolewamy sok warzywny i gotujemy ,co jakis czas mieszamy i uzupelniamy wyparowany sok.Dusimy do momentu gdy ryz zmieknie i bedzie mial gesta konsystencje
Krok 5 - Risotto wegetariańskie foto
Gdy ryz bedzie mekki dodajemy bazylie ,oregano ,chli oraz doprawiamy do smaku sola i pieprzem.
Krok 6 - Risotto wegetariańskie foto
Na oliwie z oliwek podsmazamy pokrojone pomidorki i na koniec dodajemy do risotto.Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat