Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki jabłkowe z jogurtem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko
przyprawa do szarlotki
jajko
mąka ok. 6 łyżek
jogurt 250 ml
proszek do pieczenia 3/4 łyżeczki
cukier puder 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki jabłkowe z jogurtem

Kroki postępowania

1
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier puder, jogurt i jajko. Całość zmiksować. Jabłko obrać i pokroić w kosteczkę. Dodać do ciasta razem z łyżką przyprawy. Całość wymieszać łyżką.
Krok 1 - Racuszki jabłkowe z jogurtem foto
2
Na rozgrzany olej wykładać chochlą lub łyżką porcje ciasta. Smażyć z obu stron.
Krok 2 - Racuszki jabłkowe z jogurtem foto
3
Racuszki podawać posypane cukrem pudrem.
Krok 3 - Racuszki jabłkowe z jogurtem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Miki 01.01.2013 23:21
Super
kokoszka
kokoszka 01.01.2013 21:32
dobre
IwonaKa 01.01.2013 21:32
bardzo lubię,pycha
dianix 01.01.2013 21:25
pyszne, proste i szybkie jedzonko
Fiffi 01.01.2013 21:24
bardzo apetyczne
magdziorka6 01.01.2013 21:15
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak