Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rabarbarowy kompot z goździkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 1/2 kg
Goździki całe Prymat 5-6 szt
cukier waniliowy 2 łyżeczki
cukier
woda 1-2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Rabarbarowy kompot z goździkami

Kroki postępowania

1
Łodygi rabarbaru obrać ze skórki, pokroić na kawałki.
Krok 1 - Rabarbarowy kompot z goździkami  foto
2
Wsypać do garnka, wlać wodę.
Krok 2 - Rabarbarowy kompot z goździkami  foto
3
Dodać goździki i gotować przez kilka minut.
Krok 3 - Rabarbarowy kompot z goździkami  foto
4
Następnie zdjąć z ognia, przestudzić dodać cukier waniliowy, doprawić do smaku cukrem lub miodem, wymieszać.
Krok 4 - Rabarbarowy kompot z goździkami  foto
5
Włożyć do lodówki i dokładnie schłodzić. Przelać do szklaneczek i podawać.
Krok 5 - Rabarbarowy kompot z goździkami  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak