Przepis i sposób przygotowania na: Pyszny gulasz z papryką i kukurydzą
1 duża czerwona papryka
1/2 puszki kukurydzy
1 cebula
2 liście laurowe
2 ziarna ziela angielskiego
5 łyżek sosu sojowego
pieprz czarny do smaku
sól do smaku
czosnek granulowany do smaku
1,3 l bulionu ( u mnie rosół )
mąka do zagęszczenia sosu
4 łyżki oleju
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Pokrojone mięso skropić sosem sojowym i odstawić je na 10 minut. Cebulę i paprykę oczyścić i także pokroić w kostkę. Głęboką patelnię rozgrzać, wlać olej i wrzucić na niego mięso. Smażyć na złoty kolor a potem dodać cebulę i jeszcze chwilę smażyć. Następnie wlać bulion i dodać przyprawy i dusić prawie do miękkości mięsa. Potem dodać paprykę i kukurydzę i dusić całość około 5 minut. Mąkę rozrobić z odrobina wody i zagęścić nią gulasz i zagotować. Podawać z makaronem, ziemniakami, kaszą lub pieczywem.