Pyszna botwinka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • botwinka

    2 pęczki
  • skrzydełka z kurczaka lub szyjki

    2 sztuki
  • jajka

    4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Botwinkę pokroic na kawałki. Włoszczyznę i skrzydełka wrzuci do garnka, zalac wodą i gotowac przez chwilę, nsatępnie dodac botwinkę. Przyprawic, można dodac koncentratu z buraków aby poprawic kolor. Podawac z jajkiem ugotowanym na twardo i na talerzu zabielic.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
szajba2 22.05.2011 16:05
jak pyszna to spróbuję
Barbara55 02.05.2011 16:38
pyszna
kielcok1 18.04.2011 16:47
można skosztować
rakow2 22.01.2011 15:14
na pewno pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat