Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree z dyni z curry

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1/2 kg
curry 1 łyżka
oliwa 2 łyzki
chili do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Puree z dyni z curry

Obrany i pokrojony miąższ dyni podsmażamy na oliwie, sypiąc curry i mieszając. Podlewamy odrobina wody i dusimy do miękkości, odparowujemy. Doprawiamy do smaku solą i chili w proszku.Rozgniatamy lub miksujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 20.01.2014 13:11
ciekawe danie
pacpaw 14.12.2013 12:56
takie purre możemy podać również do mięsa obiadowego?
Monika-twin 27.09.2013 08:51
tez bardzo lubie takie puree
Lis 27.09.2013 00:30
lubię takie dania z dyni:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak