Puree z dyni z curry

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    1/2 kg
  • curry

    1 łyżka
  • oliwa

    2 łyzki
  • chili

    do smaku
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrany i pokrojony miąższ dyni podsmażamy na oliwie, sypiąc curry i mieszając. Podlewamy odrobina wody i dusimy do miękkości, odparowujemy. Doprawiamy do smaku solą i chili w proszku.Rozgniatamy lub miksujemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1young 20.01.2014 13:11
ciekawe danie
pacpaw 14.12.2013 12:56
takie purre możemy podać również do mięsa obiadowego?
Monika-twin 27.09.2013 08:51
tez bardzo lubie takie puree
Lis 27.09.2013 00:30
lubię takie dania z dyni:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat