Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree z boczkiem i cebulą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
boczek 15 dkg
cebula 1 szt
mleko 5 łyżek
śmietana 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Puree z boczkiem i cebulą

Ziemniaki ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Boczek pokroić w kostkę, cebulę drobno posiekać. Wrzucić boczek na patelnie i po 2-3 minutach dodać cebulę. Smażyć kilka minut od czasu do czasu mieszając, a następnie dodać do ziemniaków razem z wytopionym z boczku tłuszczem. Ubić tłuczkiem, dodać mleko, śmietanę i znów dokładnie wszystko ubić. Doprawić do smaku pieprzem i jeszcze ewentualnie solą.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 14.09.2013 16:45
Wspaniały smak;)
Renata9 14.09.2013 15:47
pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak