Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pulpety w sosie pieczarkowym

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone
50 dag
jaja
1 szt
mleko
0,5 szkl
ser żółty
15 dag
pieczarki
25 dag
cebula
1 szt
gulion
1 szkl
śmietana
1 szkl
mąka
4 łyżki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
zioła prowansalkie
bułka
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w sosie pieczarkowym

Mięso wymieszać z bułką namoczoną w mleku, dodać ser i jajko. Doprawić do smaku, wymieszać i formować kuleczki.
Obtoczyć w mące i smażyć na oliwie.

Pieczarki pokroić w plasterki, cebule posiekać.
Cebule podsmażyć, dodać pieczarki i bulion, przyprawić i gotować ok 5 min.

Do pieczarek dodać pulpety i dusić ok 10 min. Na koniec wlać śmietanę wymieszaną z mąką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak