Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przystawka z mozzarellą polana olejem lnianym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 2 sztuka
ser mozzarella 1 sztuka
olej lniany 2 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
sól i pieprz do smaku
bazylia świeża 5 listek

Przepis i sposób przygotowania na: Przystawka z mozzarellą polana olejem lnianym

Pomidory parzymy we wrzącej wodzie i obieramy. Ser mozzarella osuszamy. Zarówno ser, jak i pomidory kroimy w kółka i układamy na przemian na dużym talerzu. Świeżą bazylię myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Następnie wszystkie składniki posypujemy solą i pieprzem do smaku, a także ziołami prowansalskimi. Polewamy olejem lnianym i na sam koniec posypujemy obficie listkami świeżej bazylii. Chłodzimy w lodówce około 20 minut przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 12.12.2014 13:54
ciekawy dodatek oleju
dorotka0000025 15.09.2013 11:24
wyglada smakowicie
Róża1 03.09.2013 21:56
fajna surówka:-)
LoLa 20.08.2013 17:30
szybka przekąska
AnielskaSlodycz 20.08.2013 15:13
Bardzo smaczne
Megg 20.08.2013 14:43
lubię taką przystawkę
Renata9 20.08.2013 14:20
bardzo lubię taką przystawkę i często ją robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak