przystawka na ciepło faszerowana szynka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serek topiony

    6 trójkątków
  • cukinia

    1 szt
  • papryka

    1 szt
  • Kucharek SMAK WIOSNY

  • szynka gotowana

    10 plastrów
  • szczypiorek

  • ananas

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - przystawka na ciepło faszerowana szynka foto
Cukienię myjemy i kroimy w paseczki ja użyłam specjalnej obieraczki , to samo z papryką i wrzucamy do garnka chwilkę podsmażamy
Krok 2 - przystawka na ciepło faszerowana szynka foto
Dodajemy serki topione mi się plątały po lodówce rózne i śmietankowe i ziołowe i takie dodałam , podgrzewamy do rozpuszczenia się ich lekko mozna podlać wodą ,ale potem ma zostac gesta masa .Doprawiłam tylko kucharkiem , bo serki już dały dużo smaku . Dodałam pod koniec ananasa 3 plasty pokrojone cieńiutko.
Krok 3 - przystawka na ciepło faszerowana szynka foto
Gotową masę nakładamy na plaster szynki i zwijamy .
Krok 4 - przystawka na ciepło faszerowana szynka foto
Każdy rulonik związujemy szczypiorkiem , przekladamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego smalcem i zapiekamy ok 10 min by szynka sie mogła podgrzać i połaczyć smakami z farszem , jeśli nam zostanie sosu polewamy na wierzch .
Krok 5 - przystawka na ciepło faszerowana szynka foto
Gotowe podajemy indywidualnie bądz na dużym ciepłym półmisku z pieczywem :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna133 14.10.2012 18:38
Bardzo smakowało na zimno i musze keidyś zrobić , bo serek stęgnął i sprawiało to wrażenie małych ślimaczków , które nabite na wykałaczki prezentowały się urczo
Poison1988 14.10.2012 15:54
Ale smakołyki :) Świetny przepis i jak ładnie wygląda :)
anemon 14.10.2012 13:12
Bardzo apetycznie się prezentuje.
Sroczka 13.10.2012 21:52
Ale kolorowo i pysznie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat