Proste szaszłyki w marynacie musztardowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

marynata

  • oliwa

    5 łyżek
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • Pieprz czarny Prymat w młynku

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • Musztarda sarepska Prymat

    2 łyżki

Lista składników

  • filet z kurczaka podwójny

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet płuczemy, osuszamy, następnie kroimy w poprzek w długie paski.
Składniki na marynatę mieszamy razem w misce, dodajemy mięso i dokładnie je mieszamy w marynacie- odstawiamy na kilka godzin.

Następnie nakłuwamy na patyki do szaszłyków i grillujemy.


SMACZNEGO!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Megi 09.06.2015 15:37
super szaszłyki
dodi 13.05.2014 11:41
pyszne szaszłyczki
Magula 13.05.2014 09:50
Lubię takie wariacje kurczakowe
Aleksandra/Olcia 13.05.2014 09:10
pyszniutkie
PaniMISIOWA 13.05.2014 09:09
pięknie się prezentują
berys18 13.05.2014 09:00
bardzo apetyczne
molanka 13.05.2014 08:19
idealne na grilla
adelajda 13.05.2014 08:04
prosto i smacznie :)))
Mniam 13.05.2014 07:31
Może i proste, ale tak smakowicie wyglądają :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat