Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Praliny kokosowe

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiórki kokosowe 300 gram
mleko skondensowane 1 puszka 530g
czekolada gorzka 200 gram

Porada

Smakują jak batonik Bounty :)

Przepis i sposób przygotowania na: Praliny kokosowe

Kroki postępowania

1
Wiórki kokosowe wsypujemy do mleka skondensowanego. Dokładnie mieszamy i pozostawiamy w lodówce na 24godziny aż zgęstnieje.
Krok 1 - Praliny kokosowe foto
2
Z gęstej masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego lub mniejsze jak ktoś woli.
Krok 2 - Praliny kokosowe foto
3
W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Każda kulkę kokosa wrzucamy do czekolady i wyjmujemy na folie spożywczą lub papier do pieczenia. Schładzamy. W lodówce można przechowywać nawet 2-3 tygodnie o ile się uda :)
Krok 3 - Praliny kokosowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 30.12.2014 15:17
takie słodkości bardzo lubię
bartekk 29.12.2014 21:30
smaczne musi byc
Katarzyna59 29.12.2014 21:15
super smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak