Potrawka z cielęciną.

Potrawka z cielęciną.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęcina bez kości

    40 dag
  • marchew

    1 szt.
  • papryka czerwona

    1 szt.
  • cebula biała

    1 szt.
  • mąka

    1 łyzka
  • olej do smażenia

    2 łyżki
  • papryka w płatkach

    1 łyżeczka
  • czosnek

    4 ząbki
  • bazylia otarta Prymat

    1 łyżeczka
  • sól i pieprz

    do smaku
  • woda

    1 szklanka
  • sól czosnkowa

    wg uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso po umyciu, wysuszyć ręcznikiem papierowym, a następnie pokroić w kostkę. W rondlu zagrzać tłuszcz , mięso oprószyć mąką, włożyć na patelnię i obsmażyć na rumiano.
Cebulę , czosnek i marchew obrać, paprykę umyć i usunąć pestki, cebulę pokroić w dużą kostkę, czosnek posiekać ,a marchew i paprykę w duże słupki, przełożyć do mięsa, podsmażyć, a następnie wlać wodę , przykryć i dusić. W razie potrzeby podlewać wrzącą wodą, ale tylko odrobinkę, by potrawa nie przywarła do rondla.
W czasie duszenia dodać suszoną paprykę, a w momencie gdy mięso będzie już prawie miękkie dodać przyprawy i dusić do miękkości cielęciny.
Podawać z pieczywem lub ryżem ugotowanym na sypko.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Alex_M

06.02.2016 14:59
pyszny obiadek :)

Bernadeta1

31.01.2016 20:27
takie jedzonko to moje smaki

wwwiolka

31.01.2016 14:25
Bardzo fajny przepis.

Motorek

31.01.2016 12:46
smaczna potrawka

ilka01

31.01.2016 10:50
pychota :)

sliwka

30.01.2016 20:48
Smakowite danie;))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat