Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory z bazylią na francuskim cieście

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
podłużny pomidor 1-2 szt
Bazylia suszona Prymat 2 łyżeczki
pasta curry 3 czerwona

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory z bazylią na francuskim cieście

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie rozwijamy, smarujemy całość czerwoną pastą curry, a następnie posypujemy suszoną bazylią.
Krok 1 - Pomidory z bazylią na francuskim cieście foto
2
Pomidorka kroimy w cienkie plasterki i układamy na cieście robiąc przerwy między plastrami by pokroić ciasto na małe kawałeczki,
Krok 2 - Pomidory z bazylią na francuskim cieście foto
3
pokrojone przekąski przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Krok 3 - Pomidory z bazylią na francuskim cieście foto
4
Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 18 minut do zarumienienia przekąsek, Przekąski posypujemy posiekaną świeżą bazylią.
Krok 4 - Pomidory z bazylią na francuskim cieście foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

-Natka- 15.12.2012 23:27
to jest coś pysznego!
Kasnaj 09.12.2012 18:32
fajna przekąska
Klausia 09.12.2012 12:01
to może być dobre :)
babajaga1969 07.12.2012 18:02
delikatne danko :))
aisoglam 07.12.2012 14:26
Apetyczne, artystyczne danie :)
Mysiunia 07.12.2012 14:00
nawet najprostsze danie, ładnie podane wygląda jak dzieło sztuki :)
Noruas 07.12.2012 11:45
fajne, proste, a profesjonalnie wygląda
Noruas 07.12.2012 11:45
fajne, proste, a profesjonalnie wygląda
Anna169Hosz 07.12.2012 11:16
Bardzo elegancka przekąska.
cooleczka 07.12.2012 10:35
fajny pomysł
-Natka- 07.12.2012 09:46
bardzo smakowite!
Anna133 07.12.2012 07:37
Uwielbiam takie dania
Konczi 07.12.2012 06:51
szybka i smaczna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak