Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczynza 1 pęczek
woda 2,5 l
koncentrat pomidorowy
pieprz
sól
natka pietruszki
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa

Do garnka wlewamy wodę, dodajemy kostki bulionowe i doprowadzamy do zagotowania, następnie dodajemy włoszczyznę i gotujemy do miękkości warzyw. Do blendera przekładamy ugotowane warzywa i około 1 szklanki wywaru - wszystko należy dokładnie zblenderować, następnie przelewamy powstały krem do pozostałego wywaru i doprowadzamy do zagotowania. Na koniec dodajmy dwie łyżeczki koncentratu pomidorowego oraz posiekaną zieloną pietruszkę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 27.07.2013 19:28
ja uwielbiam na skrzydełkach
M. Monroe 11.11.2012 12:55
klasycznie pyszna ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak