pomarańczowy likier

pomarańczowy likier

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wody

    300 ml
  • cukru

    500 g
  • spirytusu

    500 ml
  • pomarańcze

    4
  • skórki pomarańczowej

    100 g
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania pomarańczowy likier

Skórkę pomarańczową kroimy w drobna kosteczkę i zalewamy spirytusem. Odstawiamy na 5-7 dni. Następnie gotujemy wodę z cukrem i startą skórką ze świeżych pomarańczy (ścieramy na tarce o małych oczkach). Z pomarańczy wyciskamy sok. Dodajemy do syropu i spiytusu. Mieszamy. Przelewamy do butelek i odstawiamy na kilka dni do przegryzienia się.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

edyta44 22.12.2011 15:21
pycha
Margo1 25.11.2011 08:37
lubię
aginaa 21.11.2011 17:12
polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat