Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańczowo- kakaowe muffinki z białą czekoladą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 260 g
cukier 100 g
proszek do pieczenia 3,5 łyżeczki
kakao 2 łyżki
biała czekolada 1 tabliczka
olej 0,5 szklanki
jajko 1 szt
mleko 1 szklanka
pomarańcza 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowo- kakaowe muffinki z białą czekoladą

Kroki postępowania

1
W jednej misce łączymy ze sobą mąkę, cukier, proszek do pieczenia, kakao i rozdrobnioną czekoladę. W drugiej misce mieszamy olej, jajko, mleko oraz startą skórkę z pomarańczy i sok z połowy. Następnie do tej miski przesypujemy składniki z pierwszej miski i mieszamy dokładnie.
Krok 1 - Pomarańczowo- kakaowe muffinki z białą czekoladą foto
2
Ciasto przekładamy do foremek, najwygodniej za pomocą łyżki do lodów. posypujemy startą czekoladą.
Krok 2 - Pomarańczowo- kakaowe muffinki z białą czekoladą foto
3
Muffiny pieczemy w temp. 190 przez 20 min.
Krok 3 - Pomarańczowo- kakaowe muffinki z białą czekoladą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 22.05.2015 13:28
smaczne mufinki
Ewa6274879 22.09.2012 23:51
przepyszne!
owca441 03.09.2012 17:30
cudowne
kuklik 03.09.2012 17:30
ależ apetyczne
owca441 03.09.2012 17:30
cudowne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak