Polewica wieprzowa w marynacie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    1 kg
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • oliwa

    2 łyżki
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • cebula

    2 siekana
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polędwicę należy umyć i osuszyć. Mięso pokroić w kostkę i wymieszać z marynatą przygotowaną z sosu sojowego, oliwy, papryki mielonej, imbiru, kolendry, jogurtu i posiekanej cebuli dymki. Mięso odstawić na 2 godziny do lodówki, po upływie tego czasu doprawić do smaku solą i zapiekać w naczyniu żaroodpornym przez około 60 minut( do momentu, gdy mięso będzie miękkie i upieczone). Polędwicę można także grillować nadziewając ją na szpadki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 24.11.2013 14:17
Ciekawy przepis
IKrakowianka 03.08.2013 16:43
świetna marynata
szajba2 21.08.2011 18:21
smaczna
Barbara55 29.06.2011 17:36
dla mnie to jest super
rakow2 21.02.2011 14:57
polewicy wieprzowej jeszcze nie jadłam (ani nie piłam)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat