Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewa czekoladowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1/2 kostki
cukier 3 łyżki
smietana 18% 5 łyżek
kakao 1 łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa czekoladowa

Do naczynia dać margarynę, cukier i resztę składników, podgrzewać mieszając zagotować wszystko razem. Odstawić do przestygnięcia. Dekorować ciasta według uznania. Mam wiele przepisów na polewę ale ta jest najlepsza;)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 17.12.2013 16:58
jaka dobra polewa
Bernadeta1 16.12.2013 00:36
polewę robię podobnie,super
Dorota59 15.12.2013 13:06
ja też robię swoją polewę, a nie kupuje gotowej
gosia56 14.12.2013 19:51
na pewno super polewa
fotoviderek 09.12.2013 07:24
Świetna polewa przydatna do wielu deserów :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak