Polędwiczki Imbirowo-Miodowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwiczki wieprzowe

    2sztuki
  • Imbir mielony Prymat

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI :

* 2 polędwiczki wieprzowe
* 2 łyzka imbir-w proszku
* 2 łyżki miód
* 3 zabki czosnku
* 1/2 puszki fasoli białej konserwowej
* 5 łyżek olej
* 1 łyzka cukier brązowy
* 2 łyżki sos sojowy-ciemny
* 2 łyżki olej do smażenia
* 10 liści kapusta pekińska

PRZYGOTOWANIE:

Z powyzszych składników robimy marynatę tj. Fasole i obrany czosnek blenderujemy na gładką masę.Przekładamy do miski,dodajemy imbir,miód,5 łyzek oleju,cukier brązowy i sos sojowy.Wszystko razem mieszamy. Poledwiczki myjemy,oczyszczamy z błonek-osuszamy ręcznikiem papierowym i wkładamy do naszej marynaty na około 15 h.do lodówki..W międzyczasie Liscie kapusty umyć i osuszyć. Na rozgrzanym oleju podsmażyć krótko do lekkiego zmięknięcia. Po piętnastu minutach wyciągamy nasze polędwiczki , rozgrzewamy olej w woku i smażymy je na goracym ogniu po chwilce z każdej strony. Następnie rozgrzewamy piekarnik do 200*C przekładamy je na ruszt i grillujemy 15 minut i gotowe.Ale w tym czasie jak one sie grillują resztę marynaty dodajemy do woka i gotujemy ja parę chwil ciągle mieszając. Jak już wyciągniemy polędwiczki to polewamy je gorącą marynatą. Podajemy na liściach kapusty pekińskiej. Podajemy z czym kto lubi :-) SMACZNEGO . . . . .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 06.11.2012 15:41
Rarytas dla mięsożerców.
leonkot 06.02.2012 15:34
pięknie wyglądają
eli82 20.08.2011 08:43
apetycznie wyglądają
IZABELA29 31.07.2011 22:18
apetycznie
SmacznaPyza 21.07.2011 14:39
ciekawe i ładnie się prezentuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat