Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki faszerowane serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 600 g
czosnek 2 ząbki
marchew 1 szt
cebula 1 szt
wino białe wytrawne 150 ml
wywar warzywny 350 ml
śmietana 100 ml
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
sól do smaku
masło do smażenia
estragon 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
ser gouda 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki faszerowane serem

Polędwiczki faszerujemy serem,spinamy.Nacieramy posiekanym czosnkiem,szczypta soli,pieprzu,smażymy na maśle z każdej strony.Zdejmujemy z patelni.Marchew i cebulę siekamy wrzucamy na patelnię gdy się zeszklą dodajemy ponownie mięso,dolewamy wino i dusimy do zredukowania prawie całego płynu.Podlewamy wywarem i dusimy ok10min.pod przykryciem.Śmietanę mieszamy z koncentratem i estragonem dolewamy do sosu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 30.01.2012 20:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak