Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczka smażona z papryką z curry

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Aromatyczne, delikatne polędwiczki wieprzowe doprawione ostra papryka i curry. Przyrządza się je szybko, dlatego to doskonała propozycja na obiad lub lunch.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 250 gramów

Na marynatę:

olej czosnkowy 2 łyżki
curry 0.5 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 0.5 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 0.5 łyżeczki
sól 0.3 łyżeczki
bazylia 0.3 łyżeczki

Porada

Użyłam oleju z dodatkiem bazylii i czosnku.

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczka smażona z papryką z curry

Polędwiczkę oczyszczam z błon, kroję w niezbyt grube plastry, które lekko spłaszczam dłonią.

Składniki marynaty dokładnie łączę i mieszam z mięsem. Odkładam do lodówki (najlepiej na noc).

Mięso smażę na rozgrzanej patelni po 1,5-2 minuty z każdej strony (najlepiej na patelni grillowej).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak