Polędwica w galarecie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwki zielone

    1 słoik
  • wywar warzywny

    1 litr
  • pomarańcza

  • Żelatyna wieprzowa Prymat

  • polędwica

    60 wędzona
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żelatynę namoczyć w zimnym wywarze. Jak napęcznieje to zagotować i ostudzić. Polędwicę pokroić i obrać z osłonki. Każdy plasterek zwijać w rulonik i dawać do środka oliwkę. Układać na półmisku. udekorować obranym pomarańczem. Jak galareta będzie gęstnieć to zalać nią przygotowane polędwiczki. Odstawić na 5 godz. do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 15.07.2012 23:06
wyśmienita
RenataZ-et 14.07.2012 21:09
pycha
Monika193 17.12.2011 16:28
wiesz co dobre
m1monika 13.12.2011 21:07
pycha
Wafelek2601 24.11.2011 10:59
same pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat