Przepis i sposób przygotowania na: Podwójnie kremowe muffiny z malinami
2. Jajka utrzyj z cukrem, aż będą białe. Dodawaj, podczas ubijania, naprzemiennie olej i jogurt. W drugiej misce wymieszaj mąkę i proszek do pieczenia. Przesiej do jajecznej masy. Wymieszaj. Blaszkę z 12 otworami wyłóż papierowymi papilotkami. Ciasto nakładaj do wysokości papilotek. Piecz w nagrzanym do 150 st. C (z termoobiegiem) piekarniku ok 20 minut.
3. Zimny budyń przełóż do misy miksera, zacznij ubijać i dodawaj partiami miękkie masło. Masę podziel na 2 części. Do jednej dodaj ok. 70 g pokrojonych malin (reszta malin zostawiona do dekoracji). Wymieszaj energicznie, by maliny lekko się rozpadły i zabarwiły krem. Obydwa kremy wstaw na 15 minut do lodówki.
4. Z ostudzonych muffin zetnij czapeczki czyli górki, odłóż na bok. Nałóż łyżką krem malinowy, przykryj czapeczką. Krem bez dodatków nałóż do szprycy i dekoruj górę muffin. Dekoruj resztą malin i listkami mięty.