Podudzia indycze w jogurcie z chilli, curry i cynamonem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • udziec z indyka

    4 podudzia

Marynata

  • jogurt naturalny

    180 g
  • papryczka chili

    2 sztuki
  • curry

    1 łyżka
  • imbir starty

    1 łyżeczka (świeży)
  • olej rzepakowy

    4 łyżki
  • Cynamon cały Prymat

    1 sztuka
  • sól

    1 płaska łyżeczka
  • pieprz

    duża szczypta
  • sok z limetki

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Podudzia indycze w jogurcie z chilli, curry i cynamonem foto
1. Papryczki chilli myjemy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w drobną kosteczkę i wrzucamy do miski. Dodajemy pozostałe składniki marynaty i dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Podudzia indycze w jogurcie z chilli, curry i cynamonem foto
2. Wrzucamy umyte, oczyszczone i osuszone indycze podudzia. Dokładnie nacieramy marynatą. Wkładamy na noc do lodówki.
Krok 3 - Podudzia indycze w jogurcie z chilli, curry i cynamonem foto
3. Podudzia układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową lub w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy około godzinę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, polewając od czasu do czasu wytwarzającym się sokiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 19.03.2015 08:15
takie smaczne jedzonko można zjeść
dagita 18.03.2015 17:44
Moje smaki więc poproszę porcyjkę :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat