Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podudzia indycze w jogurcie z chilli, curry i cynamonem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

udziec z indyka 4 podudzia

Marynata

jogurt naturalny 180 g
papryczka chili 2 sztuki
curry 1 łyżka
imbir starty 1 łyżeczka (świeży)
olej rzepakowy 4 łyżki
Cynamon cały Prymat 1 sztuka
sól 1 płaska łyżeczka
pieprz duża szczypta
sok z limetki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Podudzia indycze w jogurcie z chilli, curry i cynamonem

Kroki postępowania

1
1. Papryczki chilli myjemy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w drobną kosteczkę i wrzucamy do miski. Dodajemy pozostałe składniki marynaty i dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Podudzia indycze w jogurcie z chilli, curry i cynamonem foto
2
2. Wrzucamy umyte, oczyszczone i osuszone indycze podudzia. Dokładnie nacieramy marynatą. Wkładamy na noc do lodówki.
Krok 2 - Podudzia indycze w jogurcie z chilli, curry i cynamonem foto
3
3. Podudzia układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową lub w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy około godzinę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, polewając od czasu do czasu wytwarzającym się sokiem.
Krok 3 - Podudzia indycze w jogurcie z chilli, curry i cynamonem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 19.03.2015 08:15
takie smaczne jedzonko można zjeść
dagita 18.03.2015 17:44
Moje smaki więc poproszę porcyjkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak