Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Plastry boczku pod serową pierzynką

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wędzony boczek
6 plastrów
ser
6 plastrów
olej do smażenia
papryka czerwona
0,5
ogórek kiszony
1

Przepis i sposób przygotowania na: Plastry boczku pod serową pierzynką

Na patelni lekko wysmarowanej tłuszczem położyć plastry boczku, opiec z obu stron, aby tłusta część się wytopiła nieco. Następnie na plastry ułożyć starty ogórek z papryką, poddusić. Na wierzch ułożyć żółty ser, przykryć pokrywką i odczekać az ser się rozpuści. Ja podałam to danie z makaronem duszonym na białym winie. Przepis znajduje się w mojej księdze.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 14.01.2013 12:15
ciekawy pomysł na boczek
Ela15 28.05.2012 09:23
ekstra
gosia561 22.04.2012 23:44
bardzo ciekawe
Izabela/bella81 10.01.2012 15:08
fajne
Justa32 25.08.2011 14:07
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak