Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Plasterki ziemniaka smażone na smalcu

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki
5
smalec
3 łyżki
sól do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Plasterki ziemniaka smażone na smalcu

Ziemniaki obieramy. Moczymy parę godzin w wodzie, aby wypłukać skrobię. Wymoczone kroimy w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzewamy smalec wraz z solą. Gdy będzie gorący wrzucamy pokrojone ziemniaki. Smażymy kilkanaście minut mieszając od czasu do czasu do momentu, aż plasterki zaczną się rumienić. Po usmażeniu lekko posypujemy przyprawą do ziemniaków Prymat.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 12.07.2013 08:22
pięknie zarumienione-pycha
gosia56 12.01.2013 17:02
pyszne
magdziorka6 12.01.2013 16:32
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak