Plasterki ziemniaka smażone na smalcu

Plasterki ziemniaka smażone na smalcu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    5
  • smalec

    3 łyżki
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy. Moczymy parę godzin w wodzie, aby wypłukać skrobię. Wymoczone kroimy w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzewamy smalec wraz z solą. Gdy będzie gorący wrzucamy pokrojone ziemniaki. Smażymy kilkanaście minut mieszając od czasu do czasu do momentu, aż plasterki zaczną się rumienić. Po usmażeniu lekko posypujemy przyprawą do ziemniaków Prymat.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Łukasz15

12.07.2013 08:22
pięknie zarumienione-pycha

gosia56

12.01.2013 17:02
pyszne

magdziorka6

12.01.2013 16:32
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat