Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Plasterki ziemniaka smażone na smalcu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 5
smalec 3 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Plasterki ziemniaka smażone na smalcu

Ziemniaki obieramy. Moczymy parę godzin w wodzie, aby wypłukać skrobię. Wymoczone kroimy w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzewamy smalec wraz z solą. Gdy będzie gorący wrzucamy pokrojone ziemniaki. Smażymy kilkanaście minut mieszając od czasu do czasu do momentu, aż plasterki zaczną się rumienić. Po usmażeniu lekko posypujemy przyprawą do ziemniaków Prymat.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 12.07.2013 08:22
pięknie zarumienione-pycha
gosia56 12.01.2013 17:02
pyszne
magdziorka6 12.01.2013 16:32
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak