Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczane

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 60 dag
cebula biała 1 szt
mąka pszenna 10 łyżek
sól 1 szczypta
olej do smażenia
śmietana do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczane

Obrane ziemniaki i białą cebulę ścieramy na tarce o małych oczkach. Do masy ze startych ziemniaków dodajemy jajko , szczyptę soli oraz mąkę pszenną i dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką nakładamy masę z ziemniaków tworząc placuszki. Smażymy z jednej i drugiej strony aż nabiorą ładnego rumianego koloru. Podajemy polane śmietaną i posypane cukrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 22.06.2014 11:32
Lubię placki na słodko :)))
w mojej kuchni 22.06.2014 00:38
danie mojego męża, ja lubię bez cukru

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak