Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z kiszoną kapustą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
mleko 1 szklanka
jajko 1 sztuka
kapusta kiszona 250 gram
papryka czerwona 1/2 strąka
cebula czerwona 1/2 średniej wielkości
bazylia świeża 4 listki
sól 3/4 łyżeczki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat szczypta
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z kiszoną kapustą

Kapustę płuczemy, odsączamy dokładnie, a następnie siekamy. Paprykę oraz cebulę kroimy w kostkę i wrzucamy do kapusty. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy dokładnie łyżką. Smażymy na minimalnej ilości rozgrzanego oleju na złoty kolor z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 03.11.2014 14:46
i można się smacznie najeść..
GOSIA18 03.11.2014 13:57
Nigdy takich nie jadłam, zapowiada się ciekawie
Adamorek 03.11.2014 12:43
mogą być świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak