Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Około 21 sztuk
-
cukinia
600-650 gram -
jajko
2 sztuki -
mąka pszenna
5 łyżek -
ser żółty
200 gram -
cebula
1 sztuka -
czosnek
2-3 ząbki -
sól i pieprz
Dodatkowo
-
tłuszcz do smażenia
Przepis i sposób przygotowania Placki z cukinii i żółtego sera
Kroki postępowania

( Z cukinii dodatkowo zlać sok.)


(Jeśli w międzyczasie w misce nadal będzie wytwarzał się sok z cukinii - na patelnię należy wykładać gęste porcje ciasta.)
Odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Najlepiej użyć sera mniej topliwego, aby placki lepiej się smażyły, ponieważ inaczej podczas przewracania mogą się rozpadać.
Komentarze (6)