Placki selerowe z płatkami owsianymi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler

    1 sztuka
  • płatki owsiane

    1/2 szklanki
  • sól

    szczypta
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Seler obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o małych otworach. Płatki owsiane zalać na 10 minut wrzącą wodą, aby napęczniały, a następnie wymieszać z utartym selerem. Całość posolić, dokładnie wymieszać i smażyć na rozgrzanym na patelni oleju. Można podawać z sosem pomidorowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 27.11.2010 11:13
Bardzo fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat