Pizza farmerska

Pizza farmerska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto na pizzę

    1 porcja
  • przecier pomidorowy

    3 łyżki
  • ketchup

    1 łyżka
  • oregano

  • pierś z kurczaka

    1 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • cebula czerwona

    1 szt
  • przyprawa gyros

  • mozzarella tarta

    1 opakowanie
  • olej

  • papryka zielona

    1/2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Po wyłożeniu natłuszczonej blachy ciastem, smarujemy je sosem z przecieru i ketchupu, a następnie posypujemy oregano. Cebule kroimy na ćwierćplasterki, a paprykę w kostkę. Kurczaka również kroimy w kostkę i podsmażamy chwilę na oleju. Składniki układamy na spodzie w następującej kolejności: na sosie pomieszane oba rodzaje cebuli, na niej kurczaka, którego posypujemy papryką i przyprawą gyros, potem paprykę, a na końcu mozzarelle. Wkładamy na 20 min do piekarnika rozgrzanego do 210 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat