Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne placki ziemniaczane

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jajko 2 szt
mąka pszenna 4 łyżki
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne placki ziemniaczane

Ziemniaki obieramy, płuczemy i ścieramy na drobnej tarce. Nadmiar wody odsączamy na ścierce.

Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Dodajemy do ziemniaków.

Dodajemy też jajka i mąkę.

Solimy i doprawiamy zielonym pieprzem. Mieszamy dokładnie ciasto i wykładamy łyżką placki na rozgrzany olej.

Smażymy na rumiano z dwóch stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 02.01.2016 12:33
fajne placki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak