Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIKANTNA ZUPA FASOLOWA

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusty włoskiej 1/2 kg
pomidorów bez skórki 80 dag
fasolki sojowej 2 puszki
fasolki białej 2 puszki
rosołu drobiowego/wywaru mięsn 1 litr
cebuli 3 szt.
szczypiorku 1 pęczek
czosnku 2 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat
curry
sól
olej do smażenia 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: PIKANTNA ZUPA FASOLOWA

Oczyścić kapustę i poszatkować (bez głąbu). Obrane czosnek i cebulę pokroić na paski i zeszklić na oleju. Dodać kapustę i chwilę smażyć. Wlać rosół. Dodać cząstki lub kostki obranych pomidorów i obie fasolki. Zagotować. Doprawić do smaku. Przed dodaniem posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem i podawać z białym pieczywem. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 22.03.2013 01:04
bardzo smaczna
Motorek 21.03.2013 09:09
zapowiada się ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak