Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna sałatka z kapusty pekińskiej i fety

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt mała
papryka czerwona 1 szt mała
kukurydza w puszce 4 łyżki
ser feta 20 dag
ocet winny 2 łyżki
woda 0,5 szklanki
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna sałatka z kapusty pekińskiej i fety

Kapustę pekińską szatkujemy, lekko solimy i odstawiamy na 15 min. Po tym czasie odciskamy i odlewamy wodę. W garnuszku zagotowujemy wodę z musztardą, mieloną papryką /ostrą i słodką/ oraz octem winnym. Mieszając gotujemy ok.1 min. i gorącą marynatą zalewamy kapustę, mieszamy i odstawiamy do wystudzenia.Kukurydzę odsączamy z zalewy. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne i pestki i kroimy w kostkę. Ser feta odsączamy i kroimy w kostkę.Wszystkie składniki mieszamy. Gotową sałatkę posypujemy posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 12.03.2016 23:01
Fajna , papryka z fetą , kocham to :)
Bernadeta1 02.03.2016 16:59
Takiego połączenia nie robiłam ale na pewno smaczne
gosia56 02.03.2016 09:54
na pewno pyszna;)
pestka 02.03.2016 09:13
smaczna sałatka do obiadu
jagoda5913 02.03.2016 00:40
dobra salatka
Łukasz15 01.03.2016 23:26
Ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak